Check! Check!

Fredag idag. Och så väntar långhelg. Väldigt skönt! Och ännu bättre blir det eftersom jag kan bocka av två såna där grejer som hängt över mig jättelänge utan att jag tagit mig för att göra något åt dem.

För det första har jag äntligen bokat tid hos en fysioterapeut. (Försöker vara duktig och använda den modernare titeln istället för det gamla sjukgymnast.) Det har verkligen tagit emot att ringa och boka tid, dels för att jag ibland drabbas av telefonskräck och dels för att jag tycker det är jobbigt att behöva ta tag i min kropp som är i förfall. Delade magmuskler, spända axlar, huvudvärk, ont i ena höften, diffust ont i höger fotled, något knas med mina hälar… Ja, det låter som att det behövs en helrenovering. Och att gå till fysioterapeuten är ju ingen quick fix, utan kräver ju en massa jobb från min sida. Tråkiga övningar som måste göras, och som jag måste ta mig tid till. Jag behöver träffa en väldigt bra person som verkligen kan peppa mig och hjälpa mig att sätta upp mål som känns vettiga. Så där, då har jag lagt över ansvaret för att det här projektet ska lyckas på fysioterapeuten. Gött! Om två veckor ska jag dit i alla fall, heja mig som bokade tiden. Jag behövde för övrigt inte ens ringa. Man kunde boka direkt via 1177 på nätet. Så enkelt var det.

Det andra gäller inte mig utan barnen. Äntligen har vi tagit tag i vaccination mot TBE. Jag har tänkt på det i flera år men aldrig kommit mig för. Det är ju så ovanligt med TBE, i infofoldern jag hämtade igår står det är incidensen i Stockholmsområdet är 0,5-4% på 100 000 fästingbett. Men att utsätta barnen för risken att vara den där som har oturen att få TBE känns inte okej. Särskilt inte när min kompis berättade att hon fick TBE av den allra första fästing hon fick. Sagt och gjort. Bertil fick sin första dos redan idag. Sixten och Judith ska ta i helgen, och Gunnar får vänta tills han fyllt ett år.

När vi ändå var i farten bestämde vi oss för att vaccinera de små mot vattkoppor också. Jag har funderat på den ända sen Bertil var liten och jag hörde talas om vaccinet. Jag tycker det känns väldigt bra att låta dem slippa det lidandet om de kan. Så båda barnen fick första dosen av detta idag. Nästa dos av vattkoppsvaccinet ska tas inom ett år. Bertil protesterade lite grann innan sprutorna, men inte värre än att det gick att avleda uppmärksamheten med att lyssna på musik på min telefon. Och Gunnar fattade just inget alls utan gnällde till lite bara. Sen var det över. Nu bearbetar Bertil händelsen genom att titta på Doktorerna på SVT Play.

Då tar vi helg!

Nyvaccinerad / Vaccinpropaganda