Smooth ride

Om gårdagen var bergochdalbana så har dagen bjudit på raksträcka och nedförsbacke. Så otroligt mycket härligare hemmaförälderlivet är när det rullar på och Bertil är på humör. När ett förslag att gå till parken möts av “Ja, gärna!” istället för raklång-på-golvet-läge. När en uppmaning att plocka undan på golvet möts av ett halvhjärtat “Jag vill inte”, men där han faktiskt hjälper till när jag börjar. När vi kommer överens om att ingen av oss ska bli arg eller skrika på promenaden utan att vi kramas istället. En sån dag.

Tur att han valde en sån dag idag, när Gunnar är lite förkyld och småfebrig. Han har varit helt okej under dagen, förutom att han inte vill äta just något alls. Bara amning som gäller idag. Skönt att ha det att ta till fortfarande.

Och så har Sixten och Judith kommit hem idag. Det känns alltid skönt när de landar här efter en vecka borta. Bertil blir överlycklig. Idag kom Sixten och mötte oss i parken efter skolan och Bertil sprang fram och kramade honom. Sen gungade de tillsammans. Bertil tittade beundrande på Sixten. “Coola solglasögon”, sa han sen.

Brorsor