Kylig natt och städdag

Imorse vaknade vi upp i ert kylskåp. Eller ett sovrum kallt som ett kylskåp i alla fall. Bertil fick både feber och krupphosta under natten, så efter några vändor uppe för att andas frisk luft i dörröppningen fick vi helt enkelt ha öppet i sovrummet. Det var minst sagt uppfriskande. Men vi sov faktiskt gott och Bertil mådde bättre.

Måndag är lika med städdag, det börjar ju bli tradition här. Det innebär ju 75% plocka undan grejer och 25% dammsuga/städa kök/städa badrum. Idag passade jag på att tvätta en massa också, plus att jag äntligen la ut mammakläder och bebisprylar till försäljning på Facebook. Det vore så skönt om vi kunde göra oss av med lite grejer så att vi får plats med sånt som vi faktiskt behöver ha kvar. Alla dessa prylar alltså. Man blir ju nästan galen på dem. Skulle vilja ha tid och ork att rensa ut massor.

Bertil har varit minst sagt labil i humöret. Förkylningen ställer till det så klart. Ena stunden har han varit som en solstråle, suttit och pusslat på egen hand och pratat och sjungit. Sen har det varit argskrik och sura miner i nästa sekund. Tyvärr har han börjat ogilla promenader med vagnen, vilket är nödvändigt för att Gunnar ska sova och för att Andreas och jag ska få någon slags motion. Och få en chans att prata med varandra. Det går sådär att ha ett samtal när Bertil sitter i vagnen och illvrålar om att vi ska gå åt andra hållet. “Jag säger STOPP!” tjöt han idag. Det är ett mirakel att Gunnar ändå faktiskt lyckades somna i detta oväsen. Det känns inte helt okej att strunta i hans protester när han verkligen inte vill gå på promenad, men samtidigt kan han inte få styra över alltid. Svårt det där att vara lyhörd men samtidigt inte låta barnen diktera alla villkor i familjen.

Jag var förresten tvungen att gå in och ändra min anmälan till universitetet idag. Läste igenom kursplanerna för de två skrivarkurserna jag har sökt, och bestämde mig för att ändra rangordningen på dem. Det är egentligen opraktiskt och dumt, för den som jag nu har som nummer ett har obligatoriska träffar och det var ju inte alls tanken. I Vimmerby av alla ställen dessutom. Men kursen låter så rolig att jag inte kan låta bli att söka ändå. Och nu måste jag skrapa ihop 10-12 sidor text för antagningsprov också. Men det ska inte vara inskickat förrän 30 april. Gott om tid! Haha, hur sjutton har jag tänkt få ihop det här?!

Såpbubblor / Picknick / Bär mig! / Blåsippor