Hemväg och vårlängtan

Halvvägs mellan Göteborg och Stockholm. Klockan är 14.00. Vi rullade från Onsala kl 9.00. Inte går det fort att resa med barn, inte. Men efter ett långt stopp i Jönköping (inklusive lek, lunch och bajsolycka – i fallande popularitetsordning) så rullar vi nu österut, och just nu sover BÅDA barnen. Halleluja! Drömmar kan slå in minsann.

När vi kör hemåt brukar vi ofta börja prata planer framöver. Nu ser vi fram emot att våren äntligen ska komma (och vi hoppas att snön har hunnit smälta lite till hemma). Sen får vi besök av mormor & Nisse redan om tre veckor. Då ska vi bygga nytt staket på framsidan, för att ersätta det genomruttna som står där nu. Morfar landar i Sverige nästa vecka, så honom ser vi också fram emot att träffa några gånger under april. Vi tänker ställa fram utemöblerna redan i veckan och förhoppningsvis också inviga grillsäsongen inom kort. Sen kommer det rulla på av bara farten och vips så är det sommarlov. Men riktigt så långt har vi inte hunnit i planeringen ännu.

Vi vill också hinna plantera några bärbuskar, kanske peta ner några fler jordgubbsplantor, se om vi kan få tag på en liten lekstuga och gräva i rabatterna. Vi har ju bara hunnit bo i huset en sommar än så länge, så vi längtar ju efter den årstiden då vi faktiskt kan ha glädje av trädgården. I rättvisans namn borde vi få en makalöst bra sommar, efter den här evighetsvintern. Because we’re worth it!

Lekpaus / Sovpaus