Allergi-gissningslek

För att försöka klura ut vad Gunnar reagerar på så började jag skriva matdagbok för en vecka sedan. Den första slutsatsen var att det inte verkar vara jordnötter. Sen verkade det inte heller bero på choklad eller kakao. När jag åt ägg kom däremot de röda prickarna tillbaka, även om det inte var några kraftiga reaktioner. Men det kändes ändå ganska tydligt att det hörde ihop med det.

Jaha, det känns ju trist med ytterligare ett allergiskt barn. Men bättre att veta vad han utslag beror på än att behöva gissa.

Så hann jag tänka i tre dagar. Imorse åt han frukost med helt vanliga saker som han har ätit många gånger förut, havregrynsgröt med aprikos plus bröd med ärtpastej. Den enda skillnaden var att jag hade lite mjölk till gröten (men även mjölk har han ätit flera gånger tidigare), och att han inte hade någon tröja på sig. När jag tvättade av honom när han var klar såg jag direkt en massa små röda nässelutslag på magen, mest på vänster sida. Suck.

Så nu vill jag inte gissa mer. Jag ringde vårdcentralen och fick läkartid redan efter lunch. Hon tittade på utslagen, som fortfarande syns en del, och sa direkt att det såg ut som allergi snarare än eksem. Så nu har vi fått remiss till barnläkarmottagningen på Nacka sjukhus och hoppas att vi får komma dit inom några veckor. Tills dess ska jag fortsätta undvika ägg och vara uppmärksam på om det är något annat som han reagerar på.

Jaja, är det inte det ena så är det det andra… Jag funderar så klart på varför det kom utslag på magen och inte runt munnen, om det spelade roll att Andreas åt ägg till frukost, vilka korsreaktioner som kan finnas, och så vidare. Men nu försöker jag släppa det och hoppas på svar när vi får träffa läkare och ta prover.

Och så tackar jag alla skattebetalare för gratis vård för barn, annars hade vi gått i konkurs efter den här veckans 6 st (!!!!) besök på olika vårdinrättningar. (Judith var på sin sista koll av örat idag och allt såg bra ut, fick jag rapport om.)

Nä, nu tar vi helg. En frisk sådan, hoppas jag på.