Sommar på bild

På Facebook dyker det upp minnen. Varje dag kommer det statusuppdateringar och foton från dagens datum. Jag som är svag för nostalgi gillar detta skarpt. (För mig är detta fortfarande nyhetens behag, eftersom funktionen dök upp mer än ett år senare hos mig än hos mina FB-vänner.)

I alla fall – för fyra år sedan hade vi nyss kommit fram till Australien. Det betyder en daglig dos av sol- och strandbilder på FB, och en lika frekvent påminnelse om att vi inte är där i år. Nej, i år får vi bita ihop och stå ut med vintern utan avbrott.

Igår var det -5 grader och vi konstaterade – igen – att nu måste vi ta tag i det här och se till att åtminstone lämna landet ett tag nästa vinter. Vi drömmer om några månader i solen, utan vinterkläder och vantar, snöblandat regn och bilrutor med frost på insidan. Nu ska vi bara se till att göra verklighet av det.