Ny blender och godare smoothie

Jaha, så fort man ger sig in i ett nytt intresse så blir det ju materialsport. Ska man dricka smoothies med nyttigheter så är det ju gott att kunna mixa dem riktigt släta och härliga.

Vi hade faktiskt en jättebra blender tidigare, men den lyckades vi slita ut. Till slut gick en pigg i fästanordningen sönder och den förpassades till återvinningen. Då hade den mixat minst hundra liter kokosmjölkssmoothie och mycket annat. Så nu var det läge att köpa en ny.

Vi köpte en från märket Wilfa, nästan identisk med vår tidigare, och den är grym. Sån skillnad mot att köra med mixerstaven. Bertil fick den knallgröna smoothien i sin flaska och var mycket imponerad. I alla fall av färgen. Smaken var okej, han sa själv “Den god!”, men drack bara upp en tredjedel. En bra start tycker jag ändå.

Recept känns som en överdrift att kalla detta, men det här hade jag i:

  • 1 banan (helst grön, men den här hade hunnit bli gul)
  • 1 dl fryst mango
  • 1/2 citron med det vita kvar
  • 2 nävar bladspenat
  • 1 cm färsk ingefära utan skal
  • 1 dl vatten

Mixa helt slät, häll upp, drick.