Kokböcker och halloumisallad

Dags att omsätta de här härliga idéerna med grönare och mer hälsosam mat i praktiken! Då behövs två saker:

 1. Inspiration i form av fina kokböcker
 2. En barnfri vecka

Det första löste jag genom att låna böcker på bibblan. Så himla bra. Kokböcker använder jag bara som idébank och de blir lätt stående i hyllan. Så att låna hem dem ett par veckor är perfekt. Den sprillans nya kokboken från Food Pharmacy fick jag tag på, plus två nästan-helt-vego, en av Tareq Taylor och en av Sally Voltaire. Vi åt ofta lunch på hennes ställe i Sickla tidigare, vansinnigt goda sallader och röror.

Den andra punkten innebär ju egentligen att Sixten & Judith är hos sin pappa varannan vecka. De två små blir vi inte av med så lätt. Och de har inte heller samma möjlighet att protestera mot maten som serveras. Gunnar har inga synpunkter alls eftersom han bara ammar ännu, och Bertil har en hel del synpunkter men äter väldigt sparsamt oavsett vad vi bjuder på. Alltså är det bara för Andreas och mig att köra på med nya rätter, raw, mixat, grönt och annat som vi är sugna på att testa.

Till lunch svängde Andreas ihop en sallad med halloumi och myntayoghurt. Värre kan man ha det.

Bertil pillade ut och åt ärtorna. That’s it. Sixten & Judith hade nog inte ens ätit det. Oturligt nog för dem har jag också lånat en bok av Niklas Ekstedt som heter ”Mitt barn äter allt…” Så jag räknar med att lägga ett par timmar på att läsa den och så är matvägrarproblemet sannolikt ur världen.

Till salladen hade vi:

 • Gröna blad
 • Halloumi
 • Granatäpple
 • Sötmandel
 • Aubergine
 • Zucchini
 • Sugar snaps
 • Sharonfrukt
 • Mynta
 • Turkisk yoghurt

Receptet hittar du på ica.se, men vi gjorde som vanligt en egen variant.