Raw food-brownie

När jag är iväg med barnen en hel dag kan det ju hända att jag blir lite hungrig igen ett par timmar efter lunchen. Det är då man behöver en vilja av stål för att motstå sockerbomber som snabbt får en att piggna till. Om man är trött, har promenerat och dessutom ammar var 2-3:e timme dygnet runt så är den viljan inte precis gjord av stål. Den känns mer som ett gummiband, spänstig till att börja med men går att tänja på nästan hur mycket som helst.

Men nu har jag ju läst på om hälsosam kost igen, och då måste jag försöka skärpa mig. Så idag när jag kom till Sickla skulle jag INTE köpa något som var fullproppat med socker. Jag gick in på Paradiset, som ju är sinnebilden av hälsosamt, och hittade en raw food-bar som hade det lovande namnet Raw Choc Brownie. Allt sånt brukar ju vara galet dyrt men 2 st för 25 kr var ju riktigt bra.

Jag blev väldigt positivt överraskad. Brownien var vansinnigt god, och jag var dessutom duktig och sparade den andra i skötväskan till en annan gång. Visst, det är sött även med dadlar och annat som var i, men väldigt mycket bättre än vitt socker och vetemjöl. Ett sånt bra val jag gjorde, omtänksamt mot mig själv.

Jaja, vad sjutton. Jag erkänner. Jag hade redan fikat med lussekatter och pepparkakor på förmiddagen. Kunde inte med att äta en kardemummabulle också, fast jag var sugen. Men brownien var jättegod, det är faktiskt helt sant.