Sömnbrist och elavbrott

Jag har hört att det är en myt att man sover sämre vid fullmåne. Just nu känns det inte som en myt utan högst sant. Judith har sovit katastrofalt dåligt två nätter i rad, och Sixten hade varit vaken flera gånger i natt men inte velat störa. Bertil sov okej men vaknade tidigt, och Gunnar har snörvlat och stökat runt. Hur jag har sovit däremellan? Tja, sisådär kan man väl säga.

Peppen inför dagen är inte på topp. Idag hade jag gärna bara haft en lugn hemmadag med de små. Men nejdå, den här veckan har vi en elektriker här så strömmen kommer att vara avstängd större delen av dagen. Då funkar det inte så bra att vara hemma. Så det är bara att fixa iordning lunch, packa skötväskan och pallra sig iväg till öppna förskolan och låtsas att man är pigg.

Redan igår var elen avstängd en stund. När vi hade hämtat barnen i skolan var klockan knappt tre men redan mörkt. Vad hittar man på utan el? undrade barnen. Vi tände några batteridrivna lampor och satte oss på golvet och (försökte) spela frågespel. ”Så här var det på din tid mamma”, sa Judith och daterade mig till tidigt 1800-tal. Stämmer bra med min mentala ålder idag.

Istället för en grön smoothie blev det två alvedon till frukostmackorna idag. Det kändes som en enklare och snabbare lösning. De får gärna ge effekt snart, tack.

Som förr i tiden, när jag var liten.