Föräldrapepp

Att det inte alltid är enkelt och kul att vara förälder, det vet alla som är just föräldrar. Men å andra sidan är det också jättekul, mysigt, härligt och överväldigande. Jag tycker det är väldigt skönt att fylla på med andras upplevelser och erfarenheter, för då får man lite perspektiv och känner sig mindre ensam i sina utmaningar.

Jag lyssnar på några bra poddar och är med i en Facebook-grupp för hemmaföräldrar. Här är mina tips:

Förlossningspodden – ärligt, feministiskt, personligt som berör både den som är gravid, vill ha barn och redan har fött. Med Emma Philipsson.

Vattnet går – personliga berättelser om graviditet och förlossning. Med Nina Campioni och superbarnmorskan Gudrun Abascal.

Pampers barnvagnspromenader – frågor och svar om barn 0-3 år. Med Nina Campioni och briljanta Louise Hallin, som alltid svarar utifrån barnets perspektiv. Lyssna gärna på avsnitt 67 (senaste just nu), där hon pratar om förskola vs. hemma!

Kära barn – som ett storasyskon till barnvagnspromenaderna. Frågor och svar om barn 4-18 år, med Louise Hallin som expert.

Hemmaföräldrars nätverk – information och blogg om att vara hemmaförälder, familjepolitik och utmaning av förskolenormen.

Hemmaföräldrar på FB – en sluten grupp för att nätverka med andra hemmaföräldrar. Är du också hemmaförälder så ansök om att gå med! Finns även lokalgrupper runt om i landet.

5c96b3d4-d4d6-4e41-8149-1a1b508aeff1

Du som läser kanske har några bra tips på poddar, bloggar, grupper, osv. Kommentera gärna!