Sockerjunkie

Jag har hunnit läsa en bit i boken Food Pharmacy. Väldigt intressant läsning. Mycket av tänket känner jag igen från vår lchf-period, alltså att få koll på blodsockernivån genom att skippa processad mat, snabba kolhydrater och socker. Här går de snäppet längre och fokuserar på att minska överbelastning av immunsystemet för att bli fri från kronisk inflammation som i sin tur ger lägre risk för sjukdomar som diabetes, cancer, MS, osv.

Vem vill inte slippa såna hemskheter? Det är klart man vill. Boken ger tips på gröna smoothies, shots med gurkmeja, hemgjord granola, m.m, blandat med en massa fakta. Det låter så himla bra, men känns så svårt.

Det står att man ska ta ett steg i taget, varje liten förändring är positiv. En av bokens antiinflammatoriska favoriter är kryddnejlika. Åh, pepparkakor! tänkte jag och åt snabbt tre hjärtan. Ganska exakt tvärtemot vad Food Pharmacy ordinerar.

Det är ju helt stört – jag sitter och läser om hur dåligt det är för kroppen med socker, och ändå kan jag inte stå emot suget. Låter som att det kan vara på sin plats med en socker-detox. Men att börja lagom till första advent, hur skulle jag klara det? Det är säkert lättare efter jul och nyår. Hej ursäktsträsket!

Man ser ju tydligt kryddnejlikorna på burken. Alltså troligtvis nyttigt.