Food Pharmacy

Kokosyoghurtexperimentet fortsätter. Köpte en annan sorts kokosmjölk igår, och satte en ny kultur på kvällen. Den har fått stå i ugnen över natten på knappt 40 grader (hoppas jag, den får nämligen inte bli för varm), och framåt eftermiddagen ska den förhoppningsvis vara klar. Mycket spännande. Jag är mycket hoppfull och är än så länge övertygad om att det så klart funkar denna gång.

I min jakt på instruktioner hamnade jag på bloggen Food Pharmacy. Jag har hört talas om den, och deras bok med samma namn, men inte läst. Nu botaniserade jag runt lite grann och blev nyfiken på att läsa mer. Lånade boken på bibblan igår och började bläddra och ströläsa lite, men hoppas att jag snart har lite tid att läsa mer.

Bloggen handlar om hälsa, tarmflora, antiinflammatorisk kost och immunförsvar. Otroligt intressant. I bokens inledning finns deras (många) budord, där ett säger att man inte ska ha hälsoångest. Det har jag naturligtvis fått redan innan jag slog upp boken. Vi borde minska på gluten, äta MYCKET mer grönt, minska på kött, sluta med socker, ta probiotikatillskott, köpa ekologiskt, osv. Det låter ju fantastiskt men åh så svårt!

Jag hade velat se barnens miner när vi ställer fram en knallgrön smoothie till frukost, eller serverar zucchininudlar med raw tomatsås till middag. De skulle förmodligen svimma. De är ju övertygade om att sallad är en potentiell dödsfälla och att all svamp är likställd med flugsvamp. Nej, helt och håller kan vi inte lägga om kosten, men kanske kan vi hitta några små förbättringar som de kan gilla och må bra av.