Yoghurt-fail

Försök nummer ett med hemmagjord kokosyoghurt misslyckades helt. Jag läste flera olika recept innan och gjorde precis som jag hade läst mig till, men ändå funkade det inte. Det lät ju så himla enkelt, det skulle ju knappt gå att misslyckas! Själva fermenteringen verkade inte ha kommit igång, helt enkelt. Istället för att ha en fräsch och syrlig yoghurtdoft efter 24 tim så luktade det bara fadd kokosmjölk. Eftersom jag är paniskt rädd för matförgiftning så vågade jag inte låta den stå längre, eller laga något annat av den, så det var bara att hälla ut.

Nu har jag googlat igen och läst ännu fler recept, och ska ge mig på ett nytt försök. Den här gången ska jag ha kulturen i ugnen på 40 grader istället för i rumstemperatur, och jag ska prova en annan sorts kokosmjölk. Hoppas på bättre lycka! Tills dess får jag plåga i mig avokadomackor och jordnötssmör, stackars mig.

Det borde blivit bra, men det blev det inte.