Öppna förskolan

Inatt hade snön regnat bort och det var enklare att ta sig iväg hemifrån igen. Så vi åkte till öppna förskolan i Forumkyrkan för lite lek och sällskap.

Bertil älskar att vara på ÖF, för där finns massor av roliga grejer att göra och saker att utforska. Hans favoriter är flygplanet och brandstationen i Duplo, tågbanan, Pippi-huset och pusslen. Dessutom jobbar Sara där, och hon är verkligen en favorit. Jag får helst inte hjälpa honom alls, det är bara Sara som gäller. Och kompisen Mira när hon är där, förstås. Gunnar börjar också tycka det är spännande att spana på alla barn som leker och rör sig, och det är kul att dregla ner några leksaker förstås.

Öppna förskolan är ju ett fantastiskt bra påhitt, där barnen får leka i en annan miljö än hemmet och träffa andra barn. Vi går ofta dit, minst en gång i veckan. Däremot är det svårt att hitta jämnåriga kompisar, för alla andra barn börjar ju förskolan senast vid 18 mån. Vi träffar massor av trevliga barn och föräldrar på ÖF, men der blir lätt fokus på förskola och vilken ska man välja, när ska de börja, hur långa dagar orkar de med, osv.

Tur då att vi har träffat Mira och hennes mamma, och några andra hemmaföräldrar som vi kan hänga med. Bertil börjar ju ändå komma upp i åldern då det börjar bli kul att leka med andra barn. Fast än så länge vill de mest ta saker från varandra och säga Nej! Min! med arg röst. Det brukar ju ordna upp sig när de börjar skolan eller så.