Happy Halloween 

Idag är det Halloween. Vi åkte hem från Onsala på morgonen och hann hem i tid för barnen att slänga upp lite pynt utanför dörren, hälla upp godis i en skål och dra på sig utklädningskläderna. Jag har, precis som många andra, varit lite skeptisk till Halloween och viftat bort det som ett kommersiellt jippo. Men jag börjar ändra uppfattning. För barnen är det en självklar höjdpunkt på hösten, och näst bästa högtiden på året efter julafton.

“Man måste ju inte vara något läskigt”, sa Judith och klädde ut sig till kock. Sixten var lite mer ambitiös. Han älskar Zelda just nu, och lyckades plocka ihop en riktigt fin Link-utstyrsel av kläder vi hade hemma. Pricken över i:et var mössan som Andreas tråcklade ihop av ett gammalt gardintyg fem minuter innan barnen gick hemifrån. De kom hem igen två timmar senare med en massa godis i korgarna, och verkade väldigt nöjda.

Här på gatan var det väldigt lugnt. På vår lilla del av radhusgatan bor det mest pensionärer, så jag misstänker att barnen i området inte har fått så bra utdelning här tidigare. Punschpraliner och russin kanske. Men två söta sällskap kom och knackade på och fick godis.