Gott nytt år 2021

Jag har funderat ett tag på att skaka liv i bloggen igen. Och vilken dag är bättre lämpad än nyårsdagen, när allt känns möjligt? Dels vill jag komma igång och skriva igen, och dels har vi ju fått ett tillskott i familjen. Plus att jag äntligen mår lite bättre. Många skriver ju när de mår dåligt, men jag slutar oftast skriva då. Jag behöver må okej för att kunna vara kreativ och framförallt kunna ta tag i saker.

Förra nyåret satte jag upp tre mål, och jag uppfyllde faktiskt alla tre. Det är roligt när man sätter realistiska mål som känns kul att sträva efter, för det är ju inte lika festligt att misslyckas. Så vad gjorde jag då?

  1. Skickade in mitt bokmanus till förlag. (Jag fick nej från alla fem, sånt är livet.)
  2. Lärde mig fota med manuella inställningar på kameran. Och blev väldigt intresserad av bildbehandling på köpet!
  3. Rensade ut grejer. Lite mer diffust mål, men vi har i alla fall gjort flera rensningar av förråd, garderober, m.m.

Dags för mål för det kommande året då, och temat blir siffror. Det viktiga för mig är inte att nå ett exakt antal, utan att få in en vana och ha en sporre för att komma igång.

Köpa 0 saker i januari
Rensa ut 50 saker från hushållet
Skriva något, vad som helst, vid 100 tillfällen
Promenera eller motionscykla 200 gånger
Ta 365 foton med Lumix-kameran, ett om dagen
Spara ihop 50000 kr för att fylla på reserverna igen efter att vi köpte ny bil

Jag tycker året börjar lovande – idag har jag köpt exakt noll saker, slängt ut julgranen och några trasiga julpynt, skrivit det här blogginlägget, tagit en långpromenad och tagit en bild på morgonhimlen. Heja mig!