Murray Bridge och matvanor

Det svalare vädret har hållit i sig, så vi gjorde en utflykt motsatt håll från stranden. Vi körde ändå till Murray Bridge, som ligger nästan en och en halv timme inåt landet. Det är början av vägen mot Melbourne, där den stora floden Murray flyter fram. Och en bro över floden förstås. Det var en sömnig stad idag, en onsdag i februari, även om det kommer en hel del besökare hit under semestern för att åka paddle steamers på floden. Vi promenerade längs floden, lekte på en stor lekpark, åt lunch och tittade på utsikten. Trevligt ändå att se något nytt och annorlunda. Jag var extra förtjust i själva motorvägen dit, av någon anledning. Vi åker ju mest småvägar annars. Det var något med de vidsträckta vyerna som fångade mig. Sen åkte vi hemåt igen, med ett stopp i den pyttelilla hålan Meadows. Långt ifrån de vanliga turiststråken, kan vi konstatera.

Det är intressant hur vissa av våra matvanor har ändrats här. Bertil äter ju kött ibland när vi är hemma, eftersom Sixten och Judith gör det. Men när de inte har varit med så har inte Bertil heller ätit kött. Jag tror det var två tillfällen precis i början då han åt vanlig hamburgare, men sen har han ätit precis samma som vi. Och det går hur bra som helst. Han älskar korv, men accepterar lika gärna tofukorven som vi har hittat här. Samma gäller skinka, vegovarianten går lika bra. Så nu har jag typ bestämt att han har slutat äta kött han också. Det skulle kännas mycket mer konsekvent att de två små äter samma kost.

Här handlar vi inte heller mjölk, filmjölk/yoghurt, crème fraiche eller grädde. Jag vet inte riktigt varför, det har bara inte behövts. Vi har ätit glass ibland, men jag har fått ont i magen efteråt så nu har jag avstått eller ätit Magnums Vegan, som är helt sjukt god. Jag har länge velat dra ner på mejeriprodukter. Vi äter ju både smör och ost fortfarande, men det här känns som ett väldigt bra steg i rätt riktning. Andreas hittade dessutom en jättefin bok om vegomat för barn på bibblan, den ska jag passa på att läsa för extra pepp.