Tåg till stan

Det är inte alltid de mest spektakulära och ovanliga upplevelserna som är de bästa. I alla fall inte för barnens del. Eftersom det fina vädret har tagit en paus, så satsade vi på en dag inne i stan. Höjdpunkten var att ta pendeltåget dit. Bertil har frågat efter det flera gånger. Peppen var total, även om själva tågresan sen var lite för lång för att tålamodet skulle räcka. Särskilt för Gunnars del. Utsikten över havet dög tydligen inte som underhållning.

Inne i stan promenerade vi en bit längs River Torrens, stannade och fikade medhavda Hot Cross Buns (very Australian fika) och sedan vidare över till North Adelaide. Där var det tjusiga kvarter och gissningsvis dyra hus. Gunnar sov middag (vilket föregicks av ihärdiga protester), och vi köpte med oss lunch och gick till en fin lekplats. Där fanns både en grävskopa och en klätterställning i form av en helikopter. Sen promenerade vi helt enkelt tillbaka till tågstationen och åkte hemåt igen. Inga storslagna äventyr, och kanske just därför en ovanligt lyckad utflykt.