Regn, städning och utsikt

Imorse vaknade vi till ljudet av ösregn på stugans tak. Jaha, en innedag tänkte vi. Klockan 8 hade det slutat regna, vid kl 10 var det varmt nog att sitta ute i shorts och linne, och vid lunch var himlen klarblå igen. Ösregnet hjälpte inte den brunbrända marken förstås. Vi passade på att städa och sen åkte Andreas till biblioteket med barnen på förmiddagen och hamnade mitt i Toddler Tuesday med sångstund och sagor. Själv satt jag hemma och skrev flera sidor på mitt bokmanus, och det är så lyxigt att få tid att skriva och hinna få lite flow. Drygt 3000 ord idag – yeah!

På eftermiddagen tog vi oss till favoritstranden Port Willunga. Idag gick vi upp på berget där vi förlovade oss för fem år sedan. Lika fin utsikt som då, och lika trevligt sällskap. Bertil var mer intresserad av vattenmelonen än platsens speciella betydelse, och Gunnar gick balansgång och ropade “Hoppa!”. Ja, det är väl en väldigt sann ögonblicksbild av hur livet har blivit.