Vingårdar och ölbryggeri

Willunga ligger mitt i vindistriktet McLaren Vale. Överallt åker man förbi stora vinodlingar, de är gröna nu när allt annat är torrt. I området finns över hundra vintillverkare. Idag tog min pappa med oss till två av dem, två väldigt olika ställen.

Det första, Whitefeather Red, drivs av ett riktigt original. Prylar överallt, gäss som promenerade fritt bland vinstockarna, alpackor i en hage och en låtsaskrokodil i naturlig storlek på ett av borden. Helt galet ställe! Det andra, Fox Creek, var raka motsatsen – litet, välordnat och sparsmakat. Ett av deras viner, The Red Baron, säljs för övrigt på Systembolaget. Här fick vi prova fem olika Shiraz-viner, som är distriktets specialitet. Min (och pappas) favorit var en Old Vine, som odlas på stockar som planterades på 1800-talet och helt utan att vattnas. Fantastiskt gott!

Vi hann också till ett litet ölbryggeri, Goodieson Brewery. Ölmakarna är mer sällsynta här, men det finns några stycken. Andreas köpte på sig några olika spännande sorter, men jag överlåter provsmakningen till honom.