Kyrka och cykellopp

En av de allra roligaste sakerna med att resa är att hamna i oväntade sammanhang. Idag har vi varit på en jättehärlig gudstjänst i Aldinga Beach Baptist Church, som för övrigt inte var i en traditionell kyrka utan i en gympasal. Härlig lovsång, massor av vänliga människor och god fika. En kompis till min syster är med i församlingen, det var så vi fick reda på att den här kyrkan fanns. Betydligt mer blandade åldrar och unga människor än i den förra kyrkan vi besökte.

Nästa kanske lite mer otippade grej var att kolla på Tour Down Under, ett stort cykellopp som hade sin avslutande etapp här i Willunga. Först spanade vi på loppet på tv och kände igen den vackra vägen längs havet. Sen åkte vi in till stan och såg cyklisterna passera live. Det var folkligt och festligt, som det brukar stå i tidningen. Bertil och Gunnar tyckte det var toppen, för innan cyklarna svischade förbi kom massor av motorcyklar, poliser, ambulanser och tv-kameror. Spännande värre. Och varmt förstås, en bit över 30 i skuggan, så vi gick in och svalkade oss med glass innan cyklisterna passerade på andra varvet.

Dagen avslutade vi på stranden tillsammans med ett gäng människor från kyrkan. Så himla fint att få hänga med på ett hörn, prata med nya människor, kolla när de spelar cricket, låta barnen bada i vågorna i kvällssolen. Det är lätt att trivas här.