Hästar, oliver och ångest

Dagen har varit lite upp och ner. Andreas och jag hade förberett för att vi skulle åka till stranden nästan direkt när vi vaknade, för att hinna titta på alla hästar och ryttare som är där före kl 9. Vi skulle ta med frukost och ha det mysigt. Förslaget möttes av totalt sammanbrott från Bertils sida, så han fick tjuvstarta med liten frukost hemma för att vi skulle komma iväg.

På stranden var det jättefint. Massor av folk som ledde eller red sina hästar på den långa sandstranden eller ute i vågorna. Gunnar som verkar älska djur var mer än nöjd. Bertil däremot ville helst gå till lekplatsen. Det gjorde vi också, och så åt vi frukost med världens vackraste utsikt. Fast det gick ju inte att sitta ner och äta när Gunnar skulle hänga efter Bertil i klätterställningen. Lägg på PMS-ångest som gör att jag får panik när jag tror att barnen ska ramla ner och slå ihjäl sig eller bryta nacken från den livsfarliga (tidigare helt normala) klätterställningen, så förstår ni att det inte var en alldeles fantastisk morgon. Man är ju inte immun mot gnäll och ångest på semestern heller.

På vägen hem stannade vi till på en vingård med ölbryggeri och fårklippningsstation. Only in Australia. Roligt med de här små lokala verksamheterna och deras alltid lika pratglada ägare. När vi gick ut till bilen hade ett får hamnat på fel sida staketet, så vi fick stå och vakta så det inte smet ut på vägen medan ägaren försökte lura in den i hagen igen. Gunnar har “berättat” om detta många gånger under dagen, genom att säga “bäää” och göra stora ögon.

Vi stannade också vid en olivodling som hade den pyttigaste lilla butiken – en liten låda där man kunde köpa oliver och olja, och så lämnade man pengar helt enkelt. Det säger något om tilltron till att folk är ärliga i det här landet.