Varmt, varmare, varmast

Det finns bara en sak att säga om den här dagen – VARMT. Alltså helt galet varmt. Vi vaknade före sju och lyckades komma iväg till stranden före klockan nio, och då var det redan stekhett. Men på Port Willunga Beach finns det klippor som ger skugga fram till 11-tiden i alla fall, och med några svala dopp i havet så var det det riktigt skönt där.

Sen blev det bara varmare och varmare. Efter lunch (inne med AC) så åkte vi till ett köpcentrum igen, bara för att få vara inomhus. Det var så varmt att jag brände mig på armen när jag råkade komma emot utsidan av bildörren och vi fick hälla vatten på bältesspännena för att kunna knäppa fast barnen. Bertil frågade imorse: “Är det mycket varmt idag?” När jag svarade ja, så sa han: “Då passar det perfekt med glass!” Sant.

När vi kom ut från köpcentrumet var klockan 16.40 så visade min mobil att det var 40 grader i skuggan, vilket jag fick bekräftat att det stämde. Sån här värme har jag bara upplevt några  enstaka gånger tidigare. Det svårt att fatta hur varmt 40 grader är. Värmeböjan kommer av att det blåser nordliga vindar från öknen, som täcker i princip hela inlandet. Luften är torr och varm. Det känns helt enkelt som att stå i en hårtork. En väldigt märklig känsla när vinden värmer istället för att kyla.

Nu väntar ytterligare en lika varm dag innan det ser ut som om värmen ger med sig för den här gången. Även jag som verkligen ÄLSKAR värme har hittat min smärtgräns. Den gick vid 35 grader ungefär.