Värme och sallader

Värmen är tillbaka. Tror vi hade upp mot 38 grader på eftermiddag. Jag höll mig inne i AC:n och pluggade ett par timmar medan Andreas och barnen gjorde några ärenden i ett AC-svalt köpcentrum. Men först hann vi med en sväng på stranden på förmiddagen. Ljuvligt. När det är varmt blir jag inte så sugen på varm lagad mat. Istället äter vi massor av sallader och frukt. Det smakar ju extra gott här, både för att det är svalkande men också för att det är moget på riktigt. Inte plockat omoget och sedan mognat med hjälp av gas. Avokadon han jag redan tjatat om, men det förtjänar den. Vi äter mest jumbo-avokado, lika stora som en hand. Perfekt mogna varje gång. Mangosäsongen går mot sitt slut, men de smakar fortfarande fantastiskt. Sen finns olika sorters meloner, smakrika tomater, gurka, körsbär, jordgubbar… Utanför dörren växer en stor citronbuske och Andreas har plockat och picklat som blev ett jättegott tillbehör. Sen köper vi ofta färdiga röror som vi har fastnat för. Det finns en massa varianter som jag inte sett hemma. Basen är ofta cashew och någon ost, feta eller parmesan, plus t.ex. sötpotatis, pumpa, karamelliserad lök, babyspenat, basilika och annat gott. Så bästa receptet just nu är att bara skära ihop såna här goda grönsaker och frukter, blanda i lite gröna linser och servera med en bit bröd och någon röra. Väldigt gott! Avnjutes bäst på solvarm altan och med ett lokalt vin i glaset. Ja, vi har det tufft som ni hör.

0 Replies to “Värme och sallader”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *