Plugg och pool

Redan en vecka sen vi landade här. Tur att vi har många kvar. Jetlagen är överstökad och vi känner oss hemmastadda. Härligt!

Idag pluggade jag på förmiddagen och Andreas tog med barnen på en liten utflykt. Det är lätt att glömma att jag behöver göra en del nytta också, för vi är verkligen i semesterläge. Men det är inte särskilt synd om mig precis – jag får sitta i paradiset och skriva på en egen ungdomsbok. Tack livet för det. Just idag har jag gjort research om månens olika faser, och då var det intressant att se nymånen nu på kvällen, dels för att den tydligen syns bara på kvällen och för att den är vänd åt andra hållet här på södra halvklotet.

Det göttigaste är ju att efter att jag har skrivit ett par timmar, så har vi resten av dagen tillsammans. Vi åt lunch på altanen med Gunnar sov, sen hängde vi tvätt (som är snustorr på mindre än två timmar i den här värmen och vinden) och tog ett dopp i poolen. Lite senare en sväng till affären där vi fått tips om att det fanns “Swedish style filmjölk”, vilket våra filmjölksknarkande barn verkligen har saknat. Sist middag på altanen innan vi blåste såpbubblor i kvällssolen. En onsdag helt i min smak.