Lekplats på engelska

Lite svalare och molnigt idag, vilket gjorde det till en perfekt dag för lekplatsen. Det blir för varmt där när solen gassar. Lyxproblem. Vi åkte till en stor och jättefin lekpark 20 minuter härifrån. Det var massor av barn i parken, för här är det sommarlov en månad till. Bertil gjorde flera försök att presentera sig för jämnåriga kompisar i parken, men det var inte så lätt för dem att förstå “Hej, jag heter Bertil!”. Men med uppmuntran och coachning så gjorde han några trevande försök på engelska. Han räknade one, two, three, four, och sa “More water” när de lekte vid vattenbanan. Bye Bye kan han också. På kvällen såg han Peppa Pig på tv och frågade hela tiden vad de sa. Efter middagen lekte han och Gunnar, och när Gunnar tog grejer sa Bertil argt “No no no no”, och han visste också att Yes betyder ja. Så han snappar allt upp en del.

När Gunnar sov middag passade vi på att handla mat. Det är ju exotiskt och kul när man är utomlands. Inget är precis som vanligt och det tar tid att hitta rätt grejer, räkna ut vad det kostar och bara utforska alla roliga varor. I kassan tar rullbandet slut vid kassören, och där packar hen ner alla varor i påsar åt oss. Det har jag svårt att vänja mig vid. Då står man ju som ett fån bredvid och känner sig som världens lataste.

På eftermiddagen blev det bad i poolen – med 32 grader i vattnet gör det inget om solen inte skiner – och sedan middag och lek och vääääärldens segaste gråt- och skrikläggning med Gunnar. Så nu är jag redo för sängen jag också. Godnatt!