Lyx-söndag

Ännu en solig dag. Jetlagen verkar ha gått varvet runt på något sätt nu, så från att barnen sov till 10.30 i förrgår så vaknade de strax före kl 6 idag. Snart har vi väl fått ordning på sovtiderna hoppas jag, för själv klarar jag inte såna omställningar. Andreas var snäll och tog med barnen ut en stund på morgonen så jag fick sova en stund till. Det är ju utmaningen när vi bor i en stuga med ett rum. Annars är det ju precis som hemma – barnen är där vi är.

Eftersom det är söndag så föreslog Andreas att vi skulle gå till kyrkan. Det dräller ju av små kyrkor och församlingar överallt, och den här i Willunga skulle enligt skylten ha Sunday School. Perfekt ställe att träffa andra barnfamiljer, tänkte vi. Tills vi kom dit och insåg att det var precis som hemma – mest pensionärstanter och några gubbar. Men alla var så välkomnande och snälla att vi stannade ändå. Det var för varmt i själva kyrkan (sällan ett problem i svenska kyrkor…), så gudstjänsten hölls i församlingshemmet. Alla satt vi cafébord och man fick dricka kaffe och äta scones med sylt och vispgrädde under tiden prästen predikade. Very nice!

Efter kyrkbesöket gick vi till en lekpark i närheten, och sen när Gunnar somnade gick vi och åt lyxig söndagslunch på ett café. Vi tittade på varandra och bara försökte fatta – igen – hur ofattbart underbart vi har det här. Världens godaste smoothie, jättegoda avokadomackor, perfekt väder med sol och ca 25 grader varmt, lediga tillsammans och inga måsten. Tänk att livet kan vara så här.