Läggdags

Jag borde ju ha lärt mig vid det här laget, men sega, utdragna, krångliga läggningar får mig fortfarande helt ur balans.

Bertil ville att det skulle vara pappakväll. Igen. “Jag vill inte sova med mamma. Hon är så tråkig!” sa han uppriktigt till Andreas. Men med en saga och lite lirkande gick det ändå hyfsat snabbt att få honom att somna.

Men den lilla grodan Gunnar. Nej, han tänkte inte sova. Han ligger ju inte stilla en sekund, utan ålar, kryper, kränger, står, vrider, sitter och korvar runt i sängen. Efter en timme började han skrika “Pappa pappa pappa pappa!” tills Andreas kom och bytte av mig. Och han kämpar fortfarande utan framgång.

Nu är jag på ganska dåligt humör och hoppas att Gunnar snart ger sig, så jag också kan gå och lägga mig. Han verkar ha växlat och ropar Mamma nu istället. Och där hörde jag sovrumsdörren öppnas… Ja, det blir en lång kväll det här.