Boktips

En av de roligaste sakerna med att jag började på skrivarkursen är att jag kom igång att läsa igen. Det har ju mest blivit bilderböcker de senaste åren, men nu har jag läst en hel del annat också. Så roligt, jag gillar ju verkligen att läsa barn- och ungdomsböcker. Och det skrivs så mycket bra (vilket också ger en del prestationsångest). 

Här är mina två favoriter från höstens läsning, båda utgivna i år:

Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo . Liv går i gymnasiet och flyttar från Stockholm till en by utanför Växjö. Med svår social fobi och panikångestattacker är det långt ifrån enkelt att börja om, även om pappan gång på gång säger att det är en ny chans för henne. Ett otroligt fint porträtt av att vara den tysta som har aldrig vågar visa sitt rätta jag utåt. Missa inte denna! (@onekligen – You had me at referensen till Friday Night Lights på sid 16!)

Mitt fönster mot rymden av Oskar Kroon. Gurkans pappa hämtar tidigt i skolan varje dag. Pappa är den som håller ordning hemma, när mamma bara tänker på rymden och skriver på Avhandlingen. Men pappa börjar hosta och det går liksom aldrig över. Till slut får han bo på sjukhuset. Vardagen blir upp och ner. Hämtmat, lång dagar på fritids, inget roligt på sommarlovet. En väldigt vacker bok både i ord och bild om att inte veta om pappa kommer hem igen någonsin, och hur blir det då med allt? 


Vill ni ha fler lästips? Följ då @barnensboktips på Instagram. Massor av härliga rekommendationer för alla åldrar!