Inställd fika och tidsfördriv

Idag skulle vi hälsat på min gamla farmor, men tyvärr ringde hon och sa att hon var sjuk. Influensan, trodde hon. Hon fyllde 102 år för två veckor sedan, och vi skulle fira och fika med henne idag. Himla synd att det inte blev av. Vi får göra ett nytt försök om en vecka eller två, så vi hinner träffa henne innan vi åker till Australien. För även om hon är synnerligen seglivad, så finns det förstås en liten risk att hon dör precis medan vi är borta. Men det hoppas jag förstås att hon inte gör. 

Istället blev det en solig, (alldeles för) kall dag där jag lyckades ta mig ut med barnen trots ihärdiga protester från Bertils sida. Han vägrade kliva ur vagnen på hela tiden trots att vi gick till Cirkusparken. Gunnar däremot knatade på i frostigt gräs. Jag försöker tycka att vintervädret är okej nu när jag vet att vi flyr om en månad, men mina ansträngningar lyckas inte. På eftermiddagen, när dagen började kännas väldigt lång, åkte vi och veckohandlade. Att vara genomfrusen redan efter tjugo meter utomhus, och sedan gå och sätta sig i en iskall bil… Nej, det är för mycket för mig att klara av. Tur att vi räknar ner mot sommaren!

På kvällen bakade Andreas pepparkakor med Bertil och Gunnar. Två väldigt nöjda barn kom med varsitt väldigt stort pepparkakshjärta i handen. Gullisar.