Svårfångad klätterapa

Jag är dålig på att ta bilder för tillfället. Allt är ju bara grått och det är mest vardag. Och nog för att barnen är himla fina och att jag gärna fotar dem, men problemet är att de sällan är stilla tillräckligt länge. Särskilt inte Gunnar. Han har lagt in nästa växel. Igen. Trodde inte det fanns fler, men jodå. Han klättrar på ALLT, och igår lärde han sig (tyvärr) att klättra upp på våra matbordsstolar. Och därifrån vidare upp på matbordet. Jag hittade honom även uppe på skrivbordet, där han hade tryckt på väldigt många knappar på min dator och dragit i några sladdar. Jag vill inte ens veta vad mer han hade hittat på.

Jag är mest rädd att han ska försöka ta sig ner själv, för det kan han inte än. Eller att han ska bli arg och försöka smita när jag ska ta ner honom, så att han ramlar ner och slå sig. Det är ju bra mycket farligare att ramla från ett bord än om han är på golvnivå. Så nej, jag tog inte fram kameran för att föreviga honom när han stod på bordet, även om han såg både nöjd och stolt ut.

Så nu ligger alla stolar ner här hemma. Det kommer troligtvis inte slå igenom som inredningstrend, för det är både fult och opraktiskt.

Ibland lyckas jag ändå fånga honom och vira in honom i min kofta. Då kan det till och med gå att få honom på bild!