Lördag med dop

Idag har vi varit på dop. Det är alltid lika fint, tycker jag. Dopbarnet heter Benjamin och är son till våra goda vänner Agnes och Jacob och lillebror till Bertils kompis Samuel. Ett ovanligt gulligt litet dopbarn. Präst var Sara, som är Andreas närmaste kollega, och vi var i Nacka kapell. Så allt kändes väldigt hemtamt, på bästa sätt. 

Det var trevligt att få gå iväg med hela familjen, uppklädda och allt, och gå dop och kalas. Och det var väldigt barnvänligt, så när Gunnar började stå på huvudet och försökte sig på kullerbyttor så var det okej. Sen var det goda tårtor och en massa lek för barnen innan vi åkte hem. 

På eftermiddagen hann vi med en promenad innan det blev helt mörkt. Och så hann jag plugga lite, jag har dragit ner på tempot men jag vill ju inte halka efter. Nu har jag gjort nästan alla litteraturvetenskapliga delar klara. Det känns skönt. Nu är det mest roligt kreativt skrivande kvar.