Fullmatad

Försöker samla ihop tankarna efter två intensiva dagar i Vimmerby. Vi är på väg hemåt, det har varit mörkt sen vi började köra och vägen känns nästan oändlig. Alla är trötta. Andreas och barnen har hållit igång precis hela dagen med lekplats, affärer, fika, sightseeing, m.m. Och jag har suttit stilla precis hela dagen och är trött i huvudet istället. Plus att Gunnar vaknade strax före kl 5.30, så han såg ju till att vi fick utnyttja dygnet i Småland maximalt.

Det var så intressant och inspirerande den här gången också. Idag har vi haft föreläsningar med Malin Eriksson och Sofia Hedman. Båda är verksamma som barn- och ungdomsförfattare och det är verkligen intressant att höra om deras skrivprocess och författarskap. Det ger många tankar kring skrivande i stort, om kommande projekt, om dramaturgisk kurva, om bilderboksskrivande, om karaktärer, om berättarröst…

Nu ska jag smälta allt en dag, och sen blir det fullt ös vid tangentbordet på måndag igen.