Vimmerby igen

Dags för andra kursträffen i Vimmerby denna helg. Just nu har vi fått Bertil och Gunnar att somna i sängen i den jättemysiga lägenheten som vi hyrt för natten. Airbnb är ju en himla bra grej. Ett fint gammalt hus på en innergård mitt inne i stan, med två sovrum, kök och ett badrum som är så stort att det står en kakelugn därinne. Flott!

Dagen inleddes däremot med panik. Jag läste igenom några av klasskompisarnas bilderboksmanus inför träffen, och insåg till min fasa att jag hade läst fel i instruktionen. Texten skulle inte vara 2000 ord, utan 2000 tecken. Jag var så arg och besviken på mig själv som hade missat detta. Lurigt när man har många uppgifter igång samtidigt, och de brukar stå i antal ord… Så istället för att äta frukost satte jag mig vid datorn och slaktade min text med trubbig yxa, och fick ner den till 2500 ord. Det fick duga. Men nöjd är jag inte, långt ifrån. Som tröst var det flera som hade missförstått omfattningen, men jag vill ju ändå göra mina uppgifter bra.

Väl på plats var det roligare. Föreläsning med Linnéa Krylén hela eftermiddagen om att skriva faktaböcker. Kan verkligen rekommendera hennes fina Handbok för molnskådare och Handbok för kartläsare. Hon är författare, illustratör och formgivare och gör alltså hela boken själv. Ja, som en dröm för mig alltså. Sen gjorde vi en rolig skrivövning där vi fick beskriva något vi kände till utan att säga rakt ut vad det var. Utmanande och roligt!

Andreas har varit med Bertil och Gunnar på lekland här i stans. Mycket uppskattat. Imorgon blir det bibblan och secondhand-butik. Jag är så tacksam att de orkar följa med så jag kan åka hit utan att behöva ha ångest och hemlängtan. I vår, när Gunnar är större, klarar jag nog att åka på egen hand.

Nu sovdags och ladda för en heldag med föreläsningar imorgon.