Vardagsmåndag

Vardag igen efter en veckas höstlov. Bertil och Gunnar var iväg med Andreas större delen av dagen medan jag hade en pluggdag. Denna gången i sällskap av Judith, som har blivit förkyld igen. Så segt, vet inte vilken gång i ordningen som hon är hemma från skolan den här terminen. Så fort hon blir förkyld så får hon ju sån hemsk hosta, ofta med tendens till krupp. Med astmaspray går det att hålla hyfsat i schack, men hon blir så trött och hängig så hon måste ju ändå vara hemma.

Jag jobbar på med mina kurser, och just nu tycker jag att jag ligger hyfsat i fas och inte behöver vara så stressad. Idag hade jag lite skrivkramp, men det finns ju mycket att läsa istället. Det är också roligt att min kurslitteratur uppskattas av barnen. Fördelen med att läsa just barnlitteratur. På fredag är det dags att åka till Vimmerby för den andra träffen. Det ska bli så kul! Vi ska ha tre författarbesök och få jobba med bilderboksmanus, faktaböcker och synopsis. Allt låter så himla intressant, jag ser verkligen fram emot det. Andreas och de två små åker med, och det känns skönt.

Men först några dagar hemma tillsammans, med öppna förskolan och hemmakompisar. Det gillar vi också.