Godkända ungar

Igår var vi på BVC för Bertils 3-årskontroll. Jag var naturligtvis inte orolig för hur det skulle gå, och precis som jag misstänkte så blev han med beröm godkänd. På vägen in till sköterskans rum gömde han sig bakom mina ben, men så fort hon tog fram en överraskningspåse som han fick plocka pusselbitar ur så var isen bruten. Han kunde allt man skulle, som turtagning, rollekar, förklara vad olika föremål används till, m.m. Och det är klart att man blir lite stolt som mamma när sköterskan sa att han hade klarat 4-årskontrollen utan problem också. Särskilt när han är ett hemmabarn som inte har fått all den där “nödvändiga” stimulansen från förskolan. Vi vägde och mätte också, 12,4 kg och 91,5 cm. Lite mindre än genomsnittet, men alldeles lagom enligt hans egen kurva. Perfekt från topp till tå!

Gunnar ville gärna också vara med. Men han fick nöja sig med att stapla klossar och försöka klättra på stolar, tills det blev hans tur att vägas och mätas. Han hade ju tappat en del på sin kurva under sommaren, så vi tog en extra koll. Han fortsätter plana ut lite, men växer på längden som han ska så allt ser bra ut. Dessutom äter han massor och rör sig varenda vaken minut, så jag fattar ju att det går åt mycket energi. Även han är en liten nätt filur som mäter 77 cm och 9255 g.

Bertil är rolig som har börjat säga till Gunnar sånt som jag brukar säga. “Nej, mamma säger Inte leka med dörrar!” hörde jag igår. Och imorse blev han arg när Gunnar lekte vid spegeln: “Inte banka så! Den kan gå sönder så det blir MASSOR med glas och då kommer du få JÄTTEONT!” Bra med en extra vuxen som håller koll på den lilla vildingen.