Halloween

Jodå, vi har också firat Halloween. Det här året hade vi en grön häxa, en pumpa-tomte och en medföljande mexikan (ej särskilt politiskt korrekt men ändå trevlig med sitt ukulelekomp). De gick och knackade på hos några grannar och fick både godis och beröm för fina kostymer. Bertil var tydligen pratglad: “Bus eller gooodiiiis!”, “Om man inte ser vem det är så kan jag lyfta såhär och så ser man att jag är bara Bertil” och “Neeeej, vi är inte läskiga, vi är snälla!” Han skaffar sig vänner överallt, den ungen.

Sixten var hos sin kompis, som dessutom fyllde år idag, och de gick också runt bland husen. Sixten var utklädd till pumpa, alltså en sån där Jack o’Lantern.

Gunnar och jag höll oss hemma. Det kändes lugnast så. Tills de andra kom hem med godisskörden. Då gallskrek han i tio minuter när han inte fick smaka på Kexchoklad.