Första kalaset!

Ja, då har Bertil haft sitt första pyttelilla kompiskalas. Om man fyller tre år får man bjuda tre kompisar. Det blev Bertils tre närmaste hemmakompisar, och fast vi så klart gärna hade haft ännu fler vänner här så var det precis lagom storlek på kalas. För med småsyskon plus födelsedagsbarnet själv och hans egen lillebror och vi föräldrar, så var vi ju plötsligt 11 personer.

Bertil var taggad från sekunden han vaknade, och det var en lång väntan till kl 14. Men vi städade, bakade chokladkaka, blåste ballonger och dukade, och sen kom kompisarna till slut. Bertil blev överlycklig för sina presenter, och sen lekte barnen (högljutt) innan vi sjöng “Ja må han leva” och åt tårta. Sen lekte de med lera en lång stund, och så var det fiskdamm och så var kalaset slut. Helt perfekt, alldeles lagom nivå och Bertils kommentar efteråt var att ALLT var roligt med kalaset. Nöjdare kan man inte bli.