Tre gröna

Det har ju varit riktigt varmt ute idag också, men det är ändå höst. Träden är fantastiska. Precis alla nyanser av gult, orange och rött. Innan det bruna och gråtrista tar över. Vackert. Men jag saknar ju redan sommarens grönska. Så här kommer tre grejer på temat grönt:

  1. Fikon. Vi har ett litet fikonträd som aldrig riktigt har kommit igång och vuxit till sig. Tills vi planterade om det i en stor kruka och flyttade ut det i somras. Då började det frodas och fick massor av gröna blad. Ett skott hade stuckit iväg alldeles snett, så det klippte jag av och ställde i ett glas med vatten för kanske två månader sedan. Nu hade det fått långa, fina rötter och igår planterade jag ner det i en kruka. Hoppas det klarar sig, så vi får två fikonträd!
  2. Grön burgare. Andreas och jag tänker lite olika kring vegomat. Jag är inte så pigg på ersättningsprodukter, men han vill gärna testa alla vegokött-varianter som finns. Så idag åt vi Juicy Vegan Burger (från Garant, finns på Willys och Hemköp). Tyvärr var det ett smärre kaos vid middagsbordet och olika stadier av irritation och gnäll från alla håll och kanter. Så när Andreas frågade om jag gillade den så var svaret “Vet inte”. Men när jag kände efter så var den helt okej. Ja, god faktiskt.
  3. Läsning. Jag läser på så mycket jag hinner för min skrivarkurs. Just nu är jag halvvägs genom klassikern Den hemliga trädgården. Den utgåvan som jag har fått tag på har jättevackra illustrationer, och varje kapitel inleds med en bild av en blomma. Så där som på gamla skolplanscher eller ur en flora-bok. Fint att sitta på altanen i höstsolen och läsa om allt som spirar i den hemliga trädgården. Snart är det vår här också!