Vardagsspänning

I en småbarnsfamilj finns det en uppsjö av olika åkommor som man får prova på, fast man gärna skulle slippa. Den här gången testar vi springmask.

Jag upptäckte det på Gunnar precis innan sovdags igår kväll. High five! Svor en barnförbjuden ramsa och skållade händerna under vattenkranen när jag var klar. Imorse ringde jag vårdcentralen för att få recept på medicin, eftersom jag hört att den receptfria är slut i hela landet sen i somras. Efter några turer fram och tillbaka fick jag beskedet att även den receptbelagda varianten var slutsåld. Överallt. I det här läget önskade jag att jag inte hade upptäckt det alls. För värre än att hitta springmask är att hitta springmask och inte kunna göra något åt det.

På eftermiddagen kom samtalet från vårdcentralen. Några enstaka apotek hade fått in medicinen under dagen. Ring direkt och reservera, sa hon. Telefonkö, väntan… Skulle jag hinna innan den var slut igen? För det är definitivt fler än vi som väntar på den. Jodå, två paket fick jag boka. Det känns som om jag lyckats få tag på exklusiva konsertbiljetter, men det är alltså maskmedicin vi pratar om.

Nu har alla fått i sig de röda tabletterna och vi påbörjar projekt Tvätt. Oh the joy.