Måndag på min stol

Jag är inte van att sitta still så här mycket. Först bilresa och föreläsningar både fredag och lördag, sen en vanlig rörlig hemmadag igår, och nu pluggmåndag. Det enda jag har hunnit röra mig utanför huset idag var när jag gick och slängde soporna efter att barnen hade somnat. Jag satt framför datorn nonstop mellan 8.30 till 16 och jobbade och tittade på föreläsningar. Tog en kopp te på förmiddagen, värmde lunch (som jag åt framför datorn) och så en kopp te och ett par chokladbitar på eftermiddagen. Det var väl ungefär de gångerna jag reste på mig. Och konstigt nog – eller inte alls konstigt egentligen – är jag tröttare i kroppen nu än jag är efter en heldag med barnen.

Det är verkligen jätteroligt att plugga igen! Men jag måste se till att variera mig lite mer, så att jag inte blir sittande hela dagen. En kort promenad vid lunch kan hjälpa till att rensa hjärnan också. Men när jag bara har en ostörd dag i veckan så vill jag verkligen hinna så mycket jag bara kan. När det dessutom är så roligt så är det svårt att ta paus.

Idag har jag gjort en del småfix med respons och texter på barnlitteraturen, lämnat in en bilduppgift, lyssnat på en lagom lång föreläsning i illustrationskursen och en jätte-jätte-jättelång föreläsning om grafisk form. (Jag fick köra videorna på 1.5x hastighet för att ha en chans att hinna, plus att jag hoppade framåt om det var något som jag kände att jag redan hade koll på… Haha, vet inte om det är effektivt eller bara korkat!) Sen började jag med ett layout-projekt, och eftersom jag kan grunderna så går det snabbt att komma igång. Plus att jag blir påmind om att jag ÄLSKAR att jobba med detta!

Än så länge är det värt stressen, för jag känner mig så upprymd av hur kul det är. Jag har flera gånger kommit på mig själv att tänka att det här är en språngbräda vidare till något annat. Vad vet jag inte än, men jag känner att något spännande väntar. Det är en härlig känsla!