Vimmerby

Nu är vi i Vimmerby! Efter en lite stressig start på dagen kom vi iväg, och förutom en stunds tröttgråt från Gunnar så gick bilresan bra. Familjen släppte av mig vid Astrid Lindgrens Näs, där träffen skulle hållas. De åkte vidare in till stan och sedan vidare till Smålandsbyn, där vi ska sova inatt. De verkar ha haft en bra dag, även om stormen Knud kom med blåst och regn framåt kvällen.

Jag har haft en riktigt bra eftermiddag. Moa Eriksson Sandberg, som är en av lärarna på kursen, höll en intressant föreläsning om sitt författarskap, och vi fick massor av bra tips och chans att ställa massor av frågor. Sen gjorde vi en skrivövning utifrån hennes bok, Den första flickan skogen möter. Vi fick välja en scen ur boken och skriva den ur en annan karaktärs perspektiv, och alla kastade sig verkligen över skrivblock och datorer för att hinna skriva så mycket som möjligt på 45 minuter. Så kul! Vi avslutade med att läsa upp texterna i klassen.

När jag var klar för dagen hämtade Andreas och barnen upp mig, och vi köpte med oss pizza till middag. Nu är vi ganska trötta,och Gunnar har somnat men Bertil kämpar emot i det längsta. Sixten och Judith ligger och läser och verkar tycka det är mysigt med minisemester. Imorgon blir det heldag i skolan för mig och Astrid Lindgrens värld för resten av familjen.