Över tröskeln. Lycklig!

Bara man kommer igång så brukar ju det mesta kännas lättare. Precis så blev det med de här bryderierna kring pluggandet. Nu har jag lämnat in första uppgiften på skrivarkursen, hunnit läsa några böcker, hittat litteratur på bibblan och förberett en bokpresentation. Plötsligt känns det enkelt. Och framförallt känns det roligt. ROLIGT! Så där med-stora-bokstäver-roligt.

Jag får förstås lite prestationsångest när jag läser en del av de andra texter och tycker att de är så mycket bättre än min simpla text. När jag läser studieguiden och försöker fatta hur jag ska skriva min läsrapport med referenser enligt Harvard-systemet fattar jag inte heller mycket. Man kan tydligen välja Oxford istället. Det verkar vara samma krångel, om man frågar mig. Men jag tänker att det inte ska få stå i vägen för allt det andra, det kreativa och spännande. Själva skrivandet.

Vi ska göra en hel del skrivövningar under hösten, ge respons på varandras texter och jobba med dialog, lättläst, bilderböcker och faktatexter. Och sist men inte minst starta upp ett eget skrivprojekt, som vi sedan ska jobba med under hela vårterminen. Fattar ni hur drömmigt att få göra det???!!! Att få ägna tid åt att hitta på historier; fantisera, formulera och fila. Under arbetet dessutom respons från andra som älskar att skriva för just barn och unga. Och som grädde på moset få handledning av lärare som själva är författare. Hur grymt?! Det kommer bli en massa arbete, men just nu känns det bara overkligt häftigt att få den här chansen.

(Påminn mig gärna om detta runt jul, när jag kommer att slita mitt hår över fotnoter, källförteckningar och trassliga resonemang som inte leder någon vart.)

Och jag vågar knappt säga det, men jag försöker samtidigt hålla kvar de andra två 25%-kurserna också, som jag redan hade påbörjat. Illustration och Typograpy and Graphic Design. För det är också kul. Men de lägger jag bara ner om jag känner att det blir för mycket om ett tag. Frågan är väl snarare när än om.