Let’s go!

Först och främst TACK för alla grattis och glada tillrop för att jag kom in på skrivarkursen! Fint att höra att så många tror på att jag hör hemma där. Jag har registrerat mig på kursen och har för avsikt att gå. Hurra! Däremot har vi inte löst första Vimmerby-helgen ännu. Jag kommer absolut inte att åka utan barnen i två dagar. Vi hoppas att vi kan ordna så att vi åker hela familjen, men har inte fixat alla detaljer ännu.

Nästa träff är i november, kanske är jag redo att åka på egen hand då. Eller inte. Jag går till hundra procent på magkänsla när det gäller att vara borta från barnen. Om jag känner att det känns okej och att det kommer gå bra så brukar det göra det. För då är vi båda redo. Annars blir det bara oro, tårar och ångest. Plus att Gunnar fortfarande ammar både dagtid och någon gång under natten. Det vill jag trappa ner i lagom takt, inte genom att jag försvinner bort.

Jaha, förutom allt det praktiska så ska jag ju börja plugga också. Försöker sätta mig in i studieguiden, hitta litteratur och få någon idé till första skrivuppgiften. Känns överväldigande just nu, men hoppas att jag hinner sortera och prioritera under kvällen.

Och samtidigt pågår vardagen. Idag utflykt till Nyckelviken med kompisarna. Och så en stund tillsammans med Bertil och vattenfärgerna på kvällen. Skönt ändå med barnen som får mig tillbaka till nuet och sätter stopp för alltför mycket grubblande.