Små steg framåt

Jag fortsätter med varannan-dags-humöret, tydligen. Alltså har det varit en bra dag idag och det var ju skönt. Det kan ha hjälpt att jag fick sova okej inatt och att det var min pluggdag, så jag var hemma i lugn och ro i flera timmar. Helt ensam var jag förstås inte, för Judith var fortfarande sjuk och hemma från skolan. Men hon piggnade till efter lunch och är nu hos sin pappa. Vi hade det mysigt hemma, åt lunch och fixade håret och pratade om ditt och datt. Men vi tyckte båda att det var lite för tyst i huset när småfolket var borta. Andreas tog med dem till nya öppna förskolan och bibblan, och de hade också en mysig dag tillsammans.

Äntligen känns det som om jag kommer lite framåt, åtminstone med beslut kring pluggandet. På tiden, med tanke på att terminen började redan för en vecka sedan. Jag har i alla fall påbörjat och bestämt mig för två kvartsfartskurser på distans på Linnéuniversitetet. En i illustration och en i typografi och grafisk design. Det bästa är att nu när jag väl har börjat så tycker jag att det är riktigt roligt. Idag har jag lyssnat på en föreläsning om Good Illustration, letat exempel på bra och dålig illustration och skrivit en inlämningsuppgift om mina reflektioner kring två exempel. På engelska. Jodå, här får hjärnan sätta igång och leverera direkt.

Det har också börjat röra på sig på jobbfronten. Nya besked som sätter saker i ett annat läge. Ibland är det svårt här i bloggen att avgöra vad jag kan skriva och inte, och just det här får bli lite luddigt för jag kan inte gå in på detaljer. Men jag håller tummarna för lite flyt och att saker klaffar, för det skulle underlätta en hel del för mig. Jag återkommer i frågan när jag har lite vettigare saker att berätta. Det känns åtminstone skönt att jag kommer närmare ett beslut, även om det är små steg framåt. Och säkert något bakåt också.