Tänka om…

Många tankar som snurrar i huvudet för tillfället. Ett mejl från min chef som gör att verkligheten knackar på, det här hemmalivet kommer inte att vara för evigt. Och så en efterhängsen besvikelse över att jag inte kom in på den där skrivarkursen. Trots flera avhopp tar de inte in några reserver. Funderar på om det verkligen är värt tiden och energin att plugga något annat under hösten, eller om det får vara. Vill hellre lägga den kraften på barnen och möjligtvis något eget projekt. Men det skyddar ingen SGI, och spelar det någon roll under en kortare tid egentligen? Ständigt denna heliga SGI.

Samtidigt en känsla av att vilja kliva av. Nej tack, jag vill inte följa strömmen och tjäna för att konsumera. Jag vill skala av, rensa ut, göra mig mer fri. Ha tid och lust och ork.

Jag hör föräldrar som har barnen på förskolan samtidigt som båda jobbar heltid. “Vi får se hur långa dagar de klarar.” Det är en för låg ambitionsnivå för livet tänker jag. Vad barnen klarar.

Genom Hemmaföräldrars nätverk har jag hittat andra som också väljer annorlunda. Mer eller mindre bortom normen. Just nu läser jag fascinerat om unschooling och digitala nomader och tycker det låter så intressant. Visst, långt ifrån vår verklighet och inte möjligt i nuläget, men ändå utmanande för sinnet att tänka i de banorna.

Jag kanske ska börja med att unschoola mig själv och strunta i att läsa någon kurs och istället lägga tiden på att lära mig något som jag verkligen vill? Det saknas knappast inspiration och material på nätet för att lära sig allt från biodling och gitarr till att bygga en egen cykel. Jag ska fundera över det där med SGI:n en gång till…