Terminsstart och hela havet stormar

Yes, idag var det äntligen höststart för öppna förskolan i Forumkyrkan! Det har vi längtat efter. Bertil och Gunnar var väldigt nöjda, och det var härligt att komma dit och konstatera att vi kände eller i alla fall kände igen nästan varenda familj som var där. Och särskilt kul att våra bästa hemmakompisar var där förstås. Bertil hann måla, leka med lera, klistra klistermärken, pussla, leka, vara med på sångstunden och säkert en hel del annat som jag inte såg. För Gunnar krävde ganska mycket tillsyn. Han är ju lite för bra på att klättra, helt enkelt. Men några stunder var det väldigt behagligt, när Gunnar hittade kökshörnan och sedan Pippi-huset. Då pysslade han på egen hand – utan att göra något farligt – en lång stund. Ja, vi är glada att terminen är igång, som ni hör.

Här hemma har vi haft kaos och undantagstillstånd. Vi vägrar ge upp trots misslyckat försök att möblera om, och gav oss på en betydligt större rockad. Nu har vi alla stora grejer på plats i rätt rum, så nu ska vi bara orka fixa i ordning resten så att det blir fint och trevligt. Det är här vi brukar tappa gnistan och lämna allt halvfärdigt. Ska försöka ta projektet i mål den här gången. Och så vore det lämpligt att göra sig av med en del möbler som blivit över, som en enorm soffa som just nu står mitt i barnens lekhörna. Opraktiskt på alla sätt.

Jag har i alla fall tagit mig för att rama in Bertils och Gunnars handavtryck, och gjort en tavla med Gunnars månadsbilder från hans första år. De äldre syskonen fick sina tavlor redan i julas. Nu ska vi bara sätta upp dem på väggarna också. Det blir fint!