Tyst det är i huset…

Måndag och en ny rutin. Under hösten är fortfarande tanken att jag ska plugga – även om jag inte vet än vilken kurs det blir. Andreas är föräldraledig på måndagar och är iväg med barnen idag. Så jag är ENSAM HEMMA.

Det är så tyst att jag nästan hör mitt tinnituspip i vänsterörat mitt på blanka dagen. Jag löste problemet genom att sätta på musik. Ni vet, sån musik som JAG gillar. Något som inte är Bamse, Babblarna, Annie LeBlanc eller Samir & Viktor. Alltså, jag har ju i princip glömt vad jag faktiskt tycker om att lyssna på, så jag fick leta fram en gammal spellista på Spotify. Just nu Frida Hyvönen, så fint!

Plugga var det ju. Jodå, jag har suttit med datorn och läst igenom uppgifterna till kursen som jag tror att jag ska läsa. Läst igen och öppnat ett nytt dokument… En uppgift har jag faktiskt lyckas göra.

Jo förresten, jag tog på mig en KLÄNNING idag. Bara för att. För att ingen ettåring kommer slita upp min t-shirt på flera timmar och högljutt kräva amning, trots att vi precis har ätit lunch.

När jag hade skrivit min uppgift, med hjälp av te och huvudvärkstabletter, tog jag en välförtjänt paus. De här pluggmåndagarna är ju inte till för att städa och fixa hemma. Men terminen har inte startat än, så jag plockade undan och dammsög huset. Det gick OVERKLIGT fort. Ingen som välte ut legolådan, behövde byta blöja, skulle äta mellanmål eller bara bli buren. Så jag hann slänga igång tvätt nummer två också.

Nu lunch utan att mata barn, torka vatten från golvet eller lyssna på klagomål om maten som serveras. Uppfriskande faktiskt! Men nu har jag varit ensam i tre timmar och börjar känna att de gärna får komma hem snart…