Vardagsbakslag

Andra vardagen och vi har redan tröttnat. Längtar tillbaka till att vara lediga tillsammans. Vi började genast prata om hur vi kan bli mer effektiva för att hinna med allt vi behöver göra här hemma. Vi har ju inte precis slagit knut på oss själva för att städa, tvätta och fixa här hemma under semestern, men det är ju lättare att hinna med det viktigaste när man är två vuxna hela tiden.

Försökte ta en kvällspromenad för att få barnen att somna och en pratstund, men det urartade i skrik och gnäll och vi fick gå hem med vakna barn, och sen en läggning ovanpå det. Då går en hel del tid. Så promenaderna ligger i farozonen just nu. Synd, det är ju en favorit. Och bloggtiden kommer jag nog också få dra ner lite på, särskilt om jag kommer igång med pluggandet. (Min tjuvstart går segt. Jag har läst första boken och skapat ett dokument och skrivit rubrik. Sen kom jag visst inte längre. Men det är ju gott om tid kvar!) Segt när man måste stryka det som är roligast för att hinna med det som är tråkigast.

Dagen har ändå varit helt okej. Jag inledde starkt med att klippa lugg (själv!) redan före frukost. Sen hade barnen och jag en lugn förmiddag hemma, där Gunnar sov i två timmar så Bertil och jag fick lite tid på egen hand. Vi lekte med smålego och lyssnade på musik och åt lunch. När Gunnar hade vaknat åkte vi till Luma-biblioteket i Hammarby sjöstad för att hämta ut en bok. Ett jättefint och barnvänligt bibliotek som vi gärna kan gå till igen. Dessutom var Bertil överlycklig för att vi åkte tåg (nåja, tvärbana) tre stationer mellan Sickla och Luma. Vi hann träffa min kompis Caroline också, och hon visade oss en liten mysig lekplats på en innergård (istället för den galet stökiga i Lumaparken). En bra dag, men orken räckte liksom inte hela vägen…